100%

Masło Różane

Składniki:

dwie duże róże

250 g masła

1/8 czerwonej cebuli

świeżo zmielony pieprz

sól do smaku

syrop różany

Przygotowanie:

Dokładnie ale delikatnie umyj róże, oderwij liście i usuń nadmiar wody. Rozpuść powoli masło (najlepiej w kąpieli wodnej). Obierz cebulę i pokrój ją wraz z płatkami róż na drobne kawałki. Dodaj do roztopionego masła i dobrze wymieszaj. Dodaj pieprz, sól i syrop różany, wymieszaj delikatnie jeszcze raz. Gdy masło nieco stwardnieje przełoż je na papier śniadaniowy lub folię spożywczą i uformuj walec. Można wyłożyć folią szeroki kubek i przelać masło. Włoż do lodówki i pozwól masie dobrze zastygnąć. Podawaj różane masło w krążkach ozodbione świeżymi płatkami różanymi.

©PhenoGeno